Krvna grupa otkriva od čega ćemo se razboleti

Osam je glavnih krvnih grupa: A+, A-, B+, B-, O+, O-, AB+ ili AB-. Stručnjaci kažu kako vam krvna grupa može otkriti kojim ste bolestima podložni.

BOLESTI SRCA

Dobra je vest za osobe koje imaju grupu 0 da istraživanja pokazuju kako je rizik za razvojem bolesti srca za vas nizak. Stručnjaci nisu sigurni zašto, a neki misle kako se može raditi o tome da druge krvne grupe jesu povezane s višim nivoima holesterola i proteina koji su povezani s nastankom krvnih ugrušaka, puše “webmd.com”.

RAK ŽELUCA

A, AB, i B krvna grupa su podložnije ovoj bolesti od grupe 0. Posebno se to odnosi na grupu A kod kojih se češće primećuje rak želuca. Istraživači misle da je moguće da se radi o infekciji H. Pilori bakterijom koja se češće javlja kod grupe A. Ta se bakterija često nalazi u stomaku i može prouzrokovati upale i čireve.

Pročitajte još...  Mršavite u snu: Ovoliko sati sna vam je potrebno za vitku liniju -potvrđuju strućnjaci!

PAMĆENJE

Mala je studija sprovedena koja je pokazala da osobe koje često imaju probleme s pamćenjem su one s AB grupom.

Ako ste grupa A, AB, ili B imate veći rizik. Molekuli u krvi grupe A i B pomažu bakteriji H. Pilori da raste i razvija se u crevima. Za vas postoje veće šanse da dobijete rak gušterače.

Stres povećava nivo kortizola u krvi, hormona stresa. Osobe koje imaju krvnu grupu A imaju i povišen nivo kortizola. Možda vama jednostavno pada nešto teže.

Krvna grupa 0 može pomoći da se oduprete ovoj bolesti, a ona je prouzrokovana ugrizom komarca. Parazitu je teže da se nastani ako imate krvnu grupu 0.

Pročitajte još...  Uberite biljku čiji je svaki deo lekovit: Najbolji je lek protiv kašlja, glavobolje i stomačnih tegoba, a od nje se pravi i rakija

Čir na želucu je jako bolna stvar i otežava svakodnevni život, a čini se da se češće događa osobama koje imaju krvnu grupu 0.

Venska tromboza je stanje kada se ugrušci stvaraju u dubinskim venama, na primer onima koji se nalaze u vašim nogama. Istraživanja pokazuju kako osobe koje imaju A, B ili AB grupu imaju i veće šanse da im se dogodi ovaj problem.

Šanse da ćete živeti duže imaju oni s krvnom grupom 0. Stručnjaci misle kako je to posledica smanjenog rizika od bolesti srca i krvnih žila.

Vaša krvna grupa ne može predvideti kada ćete ostati trudni, ali može igrati ulogu. U jednoj studiji se pokazalo kako žene koje imaju manji broj zdravih jajnih stanica češće imaju krvnu grupu 0, ali je potrebno još istraživanja kako bi se to dokazalo.

Pročitajte još...  Ujutro popijte gutljaj ovog napitka: Creva će vam raditi kao sat i zaboravićete na loše varenje

Dijabetes tip 2 se češće događa osobama s krvnom grupom A i B, a stručnjaci i dalje nisu sigurni zašto te smatraju da je potrebno još dodatnih istraživanja.

Vaš rizik za moždanim udarom raste ako imate krvnu grupu AB. Doktori misle da je to posledica podložnosti razvijanja krvnih ugrušaka.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!