Može doći do ozbiljnih komplikacija: Na ovim delovima tela nikada ne čupajte dlačiceUklanjanje dlaka sa tela je sastavni deo lične higijene, ali se sa pojedinih delova tela ne preporučuje. Iako može biti primamljivo vaditi pincetu i čupati zalutale dlačice, stručnjaci za lepotu su otkrili da postoje različiti delovi tela sa kojih nikada ne bi trebalo da čupate dlake.

Nos

Veoma je važno da nikada ne čupate dlake iz nosa. Zona broj jedan bez pincete je nos. Nikada ne čupajte dlake iz nosa. Dlake u nosu su tu da spreče infekcije i bakterije. Plus, to je neverovatno bolno.

Mladeži

Trebalo bi da izbegavate čupanje dlačica koje rastu iz mladeža. Mladeži na kojima rastu male dlake su veoma česte, ali čupanje ovih dlačica može izazvati upalu i infekciju. Nikada ih ne dodirujte pincetom.

Bradavice, pazuh, bikini zona

Takođe, važno je ne koristiti pincetu na osetljiva područja. Ostala mesta na kojima treba dvaput razmisliti pre upotrebe pincete su mesta oko bradavica, bikini zone i ispod pazuha.

Koža je neverovatno osetljiva u ovim oblastima i lako se može iziritirati.

Bubuljice

Ako ne želite da podstičete infekcije, prestanite da čačkate bubuljice pincetom. Možda ste primetili da se bubuljice ponekad formiraju oko linije kose, a to često može biti manji tip infekcije poznat kao folikulitis.

Možda mislite da bi uklanjanje dlaka pomoglo kod infekcije. Međutim, to može pogoršati situaciju unošenjem bakterija u to područje, prenosi Klix.ba.

Pročitajte još...  Obratite pažnju: Doktorka upozorila na simptome koji ukazuju na nedostatak ovog važnog minerala u organizmu


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare