Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

OVO SU PRVI SIMPTOMI RAKA KOSTIJU: Čini se da je bezazleno, ali ovo je znak za hitan odlazak lekaru

Ova bolest često počinje bez simptoma, ali neke od njih pacijent može pripisati drugim uzrocima i ne reaguje na vreme. Prvi znak koji ukazuje na rak kostiju je bol, a mnogi ljudi misle da boluju od artritisa zbog bolova u kostima i tako ignorišu ovaj simptom. Rak kostiju nastaje kada se stvaraju maligne ćelije koje uništavaju kosti.

Ovaj rak se može razviti u bilo kojoj kosti u telu, a najčešće zahvata duge kosti, poput kostiju nogu i ruku. Postoje tri vrste karcinoma kostiju: osteosarkom, koji uglavnom pogađa decu i adolescente, Juingov sarkom, koji se javlja uglavnom od 10 do 20 godina, i hondrosarkom, koji se uglavnom javlja kod starijih osoba.

Pročitajte još...  ZA 7 DANA DISAĆETE PUNIM PLUĆIMA Uz pomoć soli i rena izbaciti gnoj i sluz iz sinusa

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Simptom koji ukazuje na rak kostiju je bol koji je u početku podnošljiv, ali se vremenom pojačava, a najviše se pojačava kada pacijent ode u krevet. Takođe, na bolest ukazuje i visoka temperatura preko 38 stepeni, pojačano znojenje, naročito tokom noći i nagli gubitak težine.

Ovi simptomi takođe mogu ukazivati na neka bezopasna stanja, ali ako se javljaju često i povezani su, odmah treba da se obratite lekaru. Slaba pokretljivost, prelomi sa lakšim povredama takođe mogu ukazivati na rak, dok je opšte stanje bolesnika loše zbog anemije i naglog gubitka težine.

 

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x