Doktorka Stefanović iz HITNE upozorava: Ovo je NAJOPASNIJA POSLEDICA nakon preležane korone i može da vas košta života!

Hitna pomoć imala je noćas 110 intervencija, ali ono što je, pored kovida, dominiralo jesu koronarni akutni sindromi. U Hitnoj pomoći upozoravaju građane da se veoma brzo posle preležanog kovida javljaju infarkti.

Od kada se pandemija koronavirusa pojavila krajem 2019. godine, primećeno je da oporavak kod određenog broja obolelih traje dosta dužeoporavak kod određenog broja obolelih traje dosta duže, što se opisuje kao produženi kovid. Oporavak je individualan, a sa vežbanjem treba pauzirati najmanje četiri do šest nedelja. 

Doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći još jednom je pozvala pacijente koji su preležali kovid, da povedu računa o svom zravlju i da ne krenu odmah sa fizičkim aktivnostima.

Nakon kovida telo traži mnogo više vremena da bi se oporavilo, kaže doktorka Stefanović i upozorava da se vrlo brzo posle preležane bolesti javljaju infarkti.

– Sve više nalazimo korelacije, ali ne smemo da tvrdimo, da vrlo brzo nakon preležanog kovida ili čak za vreme kovida imamo infarkte -rekla je doktorka.

Tako je, kaže, bilo i noćas, mesec dana nakon preležanog kovida, pacijent je imao infarkt.

– Znamo da je kovid bolest endotela, odnosne unutrašnje opne krvnog suda, da imamo češće plućne embolije i da je to ono što stvara problem – rekla je doktorka Stefanović.

Pročitajte još...  Nutricionistkinja Milka Raičević istakla šta je SPAS kod prvih simptoma PREHLADE i gripa: OVO nipošto ne stavljajte u vruć čaj

Ističe da nije neočekivano da infarkt bude posledica preležanog koronavirusa.

– Obratite pažnju, ovo vreme ne pogoduje, hladno je, pritisak skače, hrana je slana i začinjena, sve to uz kovid pogoduje da se razviej infrakt – upozorila je doktorka Stefanović.

Doktor Tiodorović veruje da ima DUPLO više zaraženih đaka: “Nastavnici prijavljuju da deca dolaze u ŠKOLU sa KORONA simptomima”

Kovid može da utiče na kardiovaskularni sistem na više načina, od povećavanja zgrušavanja krvi u organizmu do infarkta vitalnih organa kao što su pluća, srce i bubrezi. 

Kada koronavirus prođe kroz naše telo, on poremeti regulaciju pritiska, pulsa i disanja i prođe kroz sve naše mišiće, uključujući i srčani mišić, ali i sve naše nerve i kičmene živce.


NAJMLAĐI pacijent na RESPIRATORU vodi bitku sa KOBNOM bolešću, a mnogi se pitaju šta su to "zacementirana" pluća?


Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x