„Više ne pijem lekove za pritisak“: Promenila je samo jednu NAVIKU i za 15 meseci skinula više od 40 KILOGRAMA



Žena je zbog svoje težine patila od bolova u zglobovima, visok pritisak i srčane smetnje i sve zbog toga jer je dostigla težinu od 116 kg, pa je odlulila da sve to promeni i svoje navike promeni i da svoje telo oporavi.

Evi Nejdži (28) je na vreme shvatila svoj problem sa viškom kilograma i odlučila je da po svaku cenu smrša, pa se obratila stručnjaku za pomoć.

Uprkos pandemiji, Evi se držala dogovorenog plana koja joj je napravila bivša trostruka olimpijka Sara Lindži i za 15 meseci je skinula 42 kilograma.

Sara inače i drži lanac teretana i ima sopstveni koncept za skidanje viška kilograma, a veoma je jednostavan. Sastoji se od tri obroka bogata hranljivim sastojcima i proteinima, sa zdravim grickalicama, a u teretani dižu tegove i rade teške vežbe.

Pročitajte još...  Nismo ni svesni opasnosti: Evo zbog čega izgrebani tiganj treba odmah baciti

– Bila sam zaista nezdrava kada sam počela taj program ishrane – podelila je Evi svoje iskustvo.

– Imala sam prekomernu telesnu težinu, uzimala lekove za regulaciju krvnog pritiska koji je bio direktno povezan sa mojom debljinom.

 

 

Pored toga što je jela nezdravu hranu, ona se i pretrpavala njom, a u velikim količinama je konzumirala čips i vino. 

– Izbacila sam sve te loše stavri, alkohol, grickalice… Ja sam osoba koja ide na sve ili ništa. Izbacila sam ugljene hidrate skroz i to mi je samo na početku predstavljalo problem, jer sam imala jake glavoboilje – ispričala je Evi.

Pročitajte još...  Kiropraktičar upozorava: Ova poza je najgora za spavanje, stvara bol u kičmi i izaziva migrenu!

Zbog zatvaranja koje je izazvala pandemija, bila je prinuđena sa se odrekne treninga u teretani, ali je nastavila da vodi zdrav način života.

– Kada su teretane bile zatvorene, nastavila sam da se pridržavam propisanog načina ishrane, a uvela sam da šetam psa tako što ću da pređem najmanje 10.000 koraka dnevno, čime sam održavala formu dok teretane ponovo nisu otvorene – otkrila je Evi.

Ona je bila ubeđena da ne može da smrša, ali onda je dobila veru u sebe.

– Gledala sam jedno veče TV emisiju „House“ i nekome su dijagnostikovali Kušingovu bolest. Bila sam ubeđena da imam neke od simptoma, čak sam otišla u bolnicu da sve isproverevam. To je bilo vreme kada sam se za dva meseca ugojila osam kilograma. Srećom, rezultati su bili dobri – kaže Evi i dodaje da je taj strah od bolesti motivisao da smrša.

Pročitajte još...  Nije problem samo smrad: Evo šta se sve dešava sa telom ako se ne tuširate svaki dan

Sada, kaže, samo radi na održanju težine do koje je stigla.

 

 

– Trudim se da napravim najmanje 10.000 koraka dnevno i idem u teretanu. Trenutno samo pokušavam da se edukujem o ishrani i vežbanju. Pazim da unosim dovoljno proteina, jer sam vegetarijanac – deli iskustvo ova devojka.

Ona dodaje da je pokrenula Instagram profil kako bi pokušala da pomogne drugima koji imaju problem sa viškom kilograma i motiviše ih da smršaju.

– Dok sam bila u programu mršavljenja, jela sam 1.500-1.700 kalorija dnevno. Sada ne brojim kalorije, ali pokušavam da budem pažljiva u odabiru hrane i jedem kontrolisano – kaže Evi.

Pročitajte još...  Stomatolog objašnjava: Evo koliko često teba da menjamo čestkicu za zube, odgovor nas je iznenadio!

Dodaje da je najvažnije da su joj ukinuti lekovi za krvni pritisak, jer je normalizovan, da nema bolove u zglobovima, a kako navodi nema ni druge probleme koji su je ranije mučili kao što je gorušica.


SVE STANE U TRI REČI: Ima 102. godine, a ovo je njen recept za dugovečnost i zdravlje


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare