Jednom godišnje uradite ovo sobnim biljkama i imaćete pravu „džunglu u kući“



Sobne biljke treba redovno presađivati, a ovo doba idealno je da ih presadite u veće posude kako bi do leta mogle narasti još više.

Biljke je najbolje presađivati jedanput godišnje ili jedanput u dve godine, najbolje kad primetite da je korenje počelo probijati kroz rupice unutarnje posude.

Presađivanje je za biljke samo po sebi stresno, pa biste trebali biti posebno pažljivi. Izaberite posudu veću od prethodne i potpuno promenite zemlju kako biste biljci dali mesta za razvoj.

Možete odabrati plastičnu posudu, od terakote, cementa, metala ili bilo kojeg drugog materijala kao spoljnu ukrasnu posudu, a unutarnja mora imati barem jednu rupicu na dnu kako bi prilikom zalivanja sav višak vode mogao da iscuri.

Pročitajte još...  Izgleda kao najprostija stvar na svetu, ipak nije: Italijani nikada ne rade ovih 5 stvari kad kuvaju testeninu

Supstrat za biljke (obično mešavina treseta, kokosovih vlakana, peska i humusa) stavite na dno posude i položite biljku unutra. Ostavite dva centimetra prostora do vrha posude kako se voda kojom zalivate biljke ne bi prelivala. Zemlju oko biljke lagano pritisnite da se ne bi stvorili vazdušni jastuci između korena i nove zemlje, i prvi put je obilno zalijte.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare