NIJE VAM POTREBAN FRIZER Samo ovih nekoliko savetaMnogi će vam pozavideti na sjaju i volumenu, a vi ćete se čak i zabaviti.

Čak i ako imate dugu i gustu kosu, pola sata do 45 minuta vam je sasvim dovoljno da napravite savršenu frizuru.S obzirom na to da niste profesionalac, potrebno je da budete strpljivi.

Fen za kosu

Kada frizer kaže da je fen za kosu dobar, gotovo se podrazumeva da je njegova snaga jača od 1.800 vati.Takođe, neophdno je da temperatura i jačina duvanja budu podesive.

U toku predsušenja, postavite ga na srednju jačinu, a u toku oblikovanja na najveću. Bilo da pokušavate da je poravnate, ili da napravite blage talase, toplota je ta koja vam pomaže u oblikovanju, dok hladan vazduh, koji pojedini modeli mogu da ispuštaju, predstavlja odličnu alatku za davanje sjaja kosi.

Pročitajte još...  kuvanje krompira - Lajk.rs

Okrugla četka

Što je četka veća, to ćete kosu brže osušiti. Ukoliko mislite da je treba koristiti samo prilikom uvijanja, varate se, jer vam je i za ravnanje kose potrebna veća, okrugla četka.

Balzam vam neće biti potreban.

Neophodno je da proizvodi koje nanosite na svoju kosu budu odgovarajući, odnosno, da budu prilagođeni vašem tipu kose. Nakon feniranja, preporučuje se da nanesete neki preparat koji će kosi pružiti neophodne hranjive materije.

Za početak, sušite kosu od krajeva ka vrhu, kako biste joj dali volumen. Nakon toga, podelite kosu na nekoliko delova kako biste ubrzali proces sušenja. Ovo se naročito preporučuje osobama sa gustom kosom, piše Diva.večernji.hr.

Pročitajte još...  Kako vratiti sjaj parketu - Lajk.rs

Obmotavajte pramen po pramen oko okrugle četke, od korena do vrha kose, i konstantno prelazite fenom napred-nazad preko kose, pazeći da ponavljate pokrete iznova i iznova, sve dok ne osušite svaki deo kose.

Neophodno je da svaki pramen kose bude potpuno suv, kako kosa ne bi gubila formu.

Kada potpuno isfenirate kosu, upotrebite neki od pomenutih preparata i pričvršćivač, odnosno lak, kako bi sve ostalo na svom mestu.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare