Ruski nutricionista upozorava: Ako kupujemo JEFTINU hranu, ona će ugroziti naše zdravlje, evo šta treba da se izbegava

 

Štednja na hrani može dovesti do problema sa pamćenjem, povećane verovatnoće vaskularnih bolesti i nestabilnog psihičkog stanja, saopštili su ruski nutricionisti Mihail Ginzburg i endokrinolog Anton Poljakov.

– To dovodi do deficita vitamina D, koji nastaje kada se štedi na hrani, gubitka kalcijuma iz kostiju, vrlo verovatnih problema sa pamćenjem, sa mozgom kod starijih ljudi. Smanjuje se količina omega-3 masnih kiselina, što povećava mogućnost nastanka vaskularnih oboljenja i progresivne ateroskleroze. To takođe nije dobro za starije osobe – objasnio je nutricionista Ginzburg za portal “URA.RU”, prenosi “Remo news”.

Njegov kolega i endokrinolog Anton Poljakov je potom dodao da jefina hrana ima mnoštvo negativnih uticaja na organizam.

Pročitajte još...  Očistite prljave venecijanere očas posla: Treba vam samo jedan sastojak koji već imate u kući

– Jeftina hrana, kao po pravilu, ima mnogo ugljenih hidrata, što narušava mikrobnu ravnotežu creva, stvara problem sa gastrointestinalnim traktom, izaziva prekomernu težinu, gojaznost, dijabetes ili predijabetično stanje.

Poljakov je potom dodao i da ušteda novca na hrani može dovesti do povećanog umora i promene raspoloženja:

– Ako uzimamo jeftinu, neuravnoteženu hranu, onda postoji nedostatak hranljivih materija, visokokvalitetnih životinjskih proteina, visokokvalitetnih masti i vlakana. Ovo utiče na raspoloženje, što može dovesti do povećanog umora, promene raspoloženja. Takođe može uticati i na povećanje anksioznosti, jer se industrijski skrob i hrana na bazi ugljenih hidrata vrlo brzo razlažu u glukozu. Kao rezultat toga, stimuliše oslobađanje adrenalina ili noradrenalina – rekla je nutricionista.

Pročitajte još...  Pet grešaka koje pravimo pri čišćenju ravne ploče na šporetu: Evo kako je najlakše oribati bez oštećenja


Punjeni, PRŽENI, ili PIJANI ŠARAN: Poseban RECEPT za Svetog Nikolu!


Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!