PRAZNIČNO POVEZIVANJE Krajnje je vreme da tokom nadolazećih dana poradite na svom odnosu s partneromKako ne bi došlo do tenzija između partnera, odvojte vreme jedno za drugo – slušajte pažljivo što ko ima da kaže, zagrlite se, poljubite, budite strpljivi…

Slušajte jedno drugo

Pažljivo slušanje jedan je od najboljih poklona koje možemo da damo našim partnerima. Što smo duže u vezi, sve se češće događa da se isključimo i da više ne slušamo pažljivo, naročito ako smo nezainteresovani za određenu temu. Tokom zimske sezone i dolazećih praznika zato odvojte malo vremena i prostora za svoju ljubav. Ostavite sve druge zadatke po strani, pogledajte partnera u oči i slušajte ga sa zanimanjem.

Foto: Shutterstock

 

Budite znatiželjni

Pročitajte još...  kako oporaviti osušeno cveće - Lajk.rs

Baš kao i slušanje, zanimanje za život partnera može izbledeti kada prođe početna faza i kada veza već postane ozbiljnija. Iako bi neki mogli da tvrde da znaju sve što treba znati o partneru, to je samo racionalizacija. Koliko god život neke osobe izgledao statičan, svi se svaki dan bar malo menjamo. Ako ste izgubili radoznalost u vezi, počnite s jednostavnim, otvorenim pitanjima poput: Šta ti je danas bilo najbolje, a šta najgore u danu; Kakav ti je danas bio dan? Sve mi ispričaj. Što više znatiželju učinite delom svoje svakodnevice, više ćete učiti o svom partneru, a vaša će intimna veza biti jača.

Dodirni mi (ne samo) kolena

Pročitajte još...  Kako skinuti fleke od dezodoransa

Bez obzira koliko smo mladi ili stari, svi volimo dodire pune ljubavi i poštovanja. Međutim, kada život postane stresan, može biti lako zaboraviti važnost pauze da zagrlite ili primite zagrljaj, uhvatite se za ruke ili se povežete poljupcem. Srećom, hladniji meseci daju nam savršenu priliku da se zagrlimo uz vatru, udobno se smestimo u krevetu ili uživamo u toplini penušave kupke za dvoje. Nikako nemojte zaboraviti na dodir – dajte svom partneru zagrljaj, poljubac, stisnite se uz njega ili držite za ruke.

Kada život postane stresan, stvari vrlo brzo mogu da eskaliraju pa može doći do svađe s partnerom. Parovi koji cene jedno drugo obično su najsrećniji, stoga nemojte potcenjivati ​​moć zahvalnosti. Budite zahvalni na svemu što partner radi – makar nekad i pogreši. Bilo da se fokusirate na ljubaznost, saosećanje, razigranost ili hiljadu drugih osobina, zapamtite da će svakodnevna zahvalnost poboljšati zdravlje vaše veze i partnerov osećaj da je cenjen.  Odvojte nekoliko minuta svako jutro i veče da biste svom partneru iskazali zahvalnost.

Pročitajte još...  Kada treba krečiti kuću - Lajk.rs

Foto: Shutterstock

 

Zabava vas čeka iza svakog ugla. Čak i svakodnevni zadaci postaju užitak kada vi i vaš partner prihvatite moć povezivanja. Bez obzira koliko je vaš raspored zauzet, svaki dan odvojte malo vremena za zabavu. Igrajte karte, pogledajte omiljeni božićni film, šetajte se, zajedno čistite kuću – zabava se krije u malim svakodnevnim trenucima, samo je treba prepoznati.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare