IZABERITE PARFEM PREMA TIPU KOŽE Od toga zavisi kako ćete mirisatiOdmah ste ga strpali u vreću za kupovinu, a već sledećeg jutra pre izlaska iz kuće ushićeno ste ga naneli.

Čak ste i pazili na ono neko pravilo koje ste slučajno čuli: „nemojte trljati parfem jer tako lomite čestice“.Tako ste uspeli pobediti čak i staru naviku.Nije kao što je bio u prodavnici, na onoj svilenkastoj beloj tračici. Ne ludite – parfem zaista može imati drugačiji miris.

Prvo pravilo pri kupovini parfema, ako je verovati osnivaču luksuzne parfemske linije St. Giles, Michaelu Donovanu, je – ljubav mora biti obostrana. Dakle, osim što vi morate voljeti parfem, pa koliko god suludo zvučalo, i on mora voljeti vas.

Pročitajte još...  kako oporaviti osušeno cveće - Lajk.rs

Zato je važno pre odluke o kupovini, isprobati parfem na svojoj koži. Naime, postoji mnoštvo faktora koji utiču kako će se miris odraziti na nečijoj koži. Uticaj tih faktora, odnosno kože, neće drastično promeniti miris parfema, ali moguće je da više neće biti tako zanosan, senzualan ili pak primamljiv kakav bi trebao biti.

Tip kože

Većina sastojaka koji se nalaze u parfemima, postojanija je i izraženija na masnijoj koži.Zbog ovoga su ljudi osetljiviji na mirise u letnjim mesecima, ali zato se i sam parfem na masnom tipu kože više oseti. S druge strane, na suvom tipu kože miris istog parfema može biti blaži i činiti se „razvodnjenim“. Ovo je i razlog zašto neki parfemi mogu biti „agresivni“ ili preterani. Ukoliko su jaki i intenzivni sami po sebi, na masnijoj koži mogu se pretvoriti u pravu mirisnu bujicu.

Pročitajte još...  Stavite samo 1 list bosiljka u novčanik i pare će se lepiti za vas

Mirisi za muškarce zato su većinom prirodniji – citrusni i vodeni. Prema istraživanju Međunarodnog časopisa za žensku dermatologiju, testosteron je hormon koji određuje razliku između muške i ženske kože te muškoj daje različitu strukturu.Tako osim što je deblja,muška koža je zbog veće razine testosterona i masnija pa joj pogoduju laganiji mirisi.

U beaty svetu mogu se čuti razni saveti i trikovi. Neke od njih mnogi su i isprobali pa se razočarali, ali jedan od trikova odnosi se na nanošenje parfema.Trik glasi da se parfem mora nanositi na neku uljnu podlogu jer će zbog toga miris biti prodorniji, a sam parfem postojaniji i dugotrajniji. Ovo je trik koji uporište ima upravo u tome što su mirisi intenzivniji na hidratiziranoj odnosno masnijoj koži.

Pročitajte još...  Ne treba vam klima uređaj, jer možete spustiti temperaturu i bez nje: 5 trikova koji rashlađuju telo u sekundi

Gledajući kozmetičke proizvode na njima možete primetiti pH vrednost – njome se izražava kiselost odnosno alkalnost. Proizvodi koji se koriste na koži trebali bi biti usklađeni s njenom pH vrednošću koja se nalazi na blago kiselom nivou. Međutim, na ovu vrednost utiču brojni faktori, a pogotovo određena stanja kože.Ova je vrednost zato individualna za sve, a prilično utiče na to kako će se parfem ponašati na koži, odnosno reagovati na nju. Vaš prirodni miris ljudsko čulo mirisa nije toliko istančano da bi ovo osetilo,ali svaka osoba ima svoj miris.On je jedinstven i svojstven samo njoj, baš poput otiska prsta.

Kada se nanosi parfem, taj se individualni miris svake osobe pomeša s mirisom parfema, a zavisno od toga koliko je on intenzivan, toliko se promeni i „nota“ parfema. Na ljudski miris utiču mnoge odlike, a jedna od ključnih je ishrana.Tako na primer, konzumiranje hrane poput belog luka, brokolija i crvenog mesa će na koži ostaviti miris koji će u kombinaciji sa parfemom mirisati kiselkasto.

Pročitajte još...  Honor 200 pro uređaj - Lajk.rs

Miris parfema može biti potpuno drugačiji i kada ste mamurni jer alkohol u telu izaziva dehidraciju.Ista je stvar i s cigaretama pa će tako parfemi na pušačima i nepušačima drugačije mirisati. Kozmetika koja se koristi na telu, poput šampona i sapuna, na telu takođe ostavlja blage mirise koji će na kraju uticati na krajnji miris parfema, prenosi espreso.co.rs.

Kako onda odabrati parfem?Parfeme je najvažnije birati prema tipu kože. Ukoliko je ona suva, slatkasti i intenzivni mirisi nisu loš izbor.Suva koža se uvek pre nanošenja parfema može hidrirati kako bi miris bio intenzivniji i dugotrajniji, a u slučaju masnijeg tipa kože ovo nije potrebno činiti. Tokom letnjih meseci svakako se preporučaju laganiji parfemi.

Pročitajte još...  Stavite kofer u kadu kada uđete u hotelsku sobu

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare