Istrenirajte sebe: Pratite ove savete i lakše ćete se probuditi rano ujutruBilo da ste oduvek bili jutarnji ili večernji tip, ili ustajete rano isključivo zbog posla, postoje načini da promenite svoju rutinu i to radite sa radošću. „Normalno je imati mozak koji se budi i produktivan je na dnevnom svetlu i spava kada je napolju mrak“, objašnjava savetnica za mentalno zdravlje. Mi to znamo, ali da li možemo da sledimo određene savete i da se obučimo da se probudimo veoma rano ujutru, po mogućstvu dobro raspoloženi i odmorni?

Nemojte praviti velike promene u rasporedu spavanja

Najvažniji od svega je kvalitetan program spavanja. Kada ga usvojimo i naučimo da ga dosledno pratimo, lakše je rano ustati. Poenta je da ne pokušavate odjednom da napravite veliku promenu. Idemo malo po malo.

Pročitajte još...  Ljiljan u saksiji - Lajk.rs

Ne pritiskajte snooze na budilniku

Znamo da je to najteži deo, ali to je najveća prepreka koju morate da savladate. Na ovaj način prekidate prirodan način buđenja. Čim čujete alarm, odvojite nekoliko minuta da organizujete svoj um i ustanete.

Jutarnja vežba

Nije tako nemoguće. Izaberite vežbu koja vam odgovara i pustite da vas endorfini preplavi.

Jutarnje kupanje vas osvežava, opušta i istovremeno razbuđuje kako treba. Izbegavajte veoma niske i veoma visoke temperature vode.

Zvuči slikovito i kliše, ali u stvarnosti nije. U životu se ništa ne daje, pa je važno da se osećate zahvalno što ste dobro, čim otvorite oči. Prema meditaciji koja aktivira neurone, kada dan počne zahvalnošću i dubokim disanjem, čak i na 3 minuta, duh je uzdignut i veća je verovatnoća da će se pozitivne stvari desiti tokom dana.

Pročitajte još...  Čišćenje parketa - Lajk.rs

Započnite dan energično šoljicom aromatične kafe i pročitajte listu koju ćete napraviti prethodne noći. Na ovaj način ćete mirnije spavati, osećajući da ste rešili sve nerešene zadatke.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare