ZAPAMTI: Da je želio biti s tobom, bio bi s tobomPriznajem da je to teško prihvatiti, ali istina ti može zaliječiti srce mnogo brže ako si ne dozvoliš da se iznova slama sve do trenutka kada ćeš se suočiti s onim što si ionako znala cijelo vrijeme:

“Da je želio biti s tobom, bio bi s tobom.”

Milijun je mogućih scenarija. Lakše je ako je on sebični š*pak koji misli samo na sebe, koji te koristi kako bi drugu učinio ljubomornom, ako te iskorištava, loše se ponaša prema tebi, ako te gazi ili nešto drugo.

Ali, mnogo je teže ako je on dobar dečko, a ti ga svejedno moraš pustiti. Kad ti kaže kako si nevjerojatna osoba, ali da ipak ne osjeća isto što i ti. Ili kada mu se zbilja sviđaš, ali ne misli da si ona prava. Ili ako nema jednako snažne osjećaje i iskren je s tobom. Ili ako se ne može odlučiti i zbunjen je, a zbunjenost je samo njegov način da ti kaže “Ne.”

Da je želio biti s tobom vjerojatno se ne bi premišljao već bi znao da to želi.

No bez obzira na to je li on super lik, š*pak ili nešto između, kad on kaže “Ne.” više se tu ne radi o  vama ili njemu, nego o tebi i tome kako ćeš nastaviti svoj život dalje. Bez obzira na to kakva je bila situacija, kako se ponašao prema tebi, kako ste se dobro zabavljali – on ne želi biti s tobom. I to je istina. I to će biti tvoj kamen spoticanja sljedećih nekoliko tjedana ili mjeseci. I to je ono što će ti pomoći da pronađeš svoj mir vezano uz kraj odnosa, neuspješne afere, ili toga što više nećete razgovarati jedno s drugim.

Ružna istina, ali svejedno istina, koja će ti pomoći da nastaviš dalje je:

“Da je želio biti s tobom, bio bi s tobom.”

Vrlo je lako smekšati se i pomisliti “Samo mu treba vremena ili prostora.” ili “Samo se boji povezanosti i trebam ga uvjeriti da je to baš lijepo.” ili “On je oko sebe podigao zidove, a ja ću ih srušiti.”

Sjeti se toga što osjećaš prema njemu. Koliko su ti osjećaji laki, prirodni i očiti. Kako nemaš potrebu propitkivati da li bi željela biti s njim jer je to nešto što jednostavno osjećaš. Sjeti se da iako se i ti bojiš otvoriti i da će te netko povrijediti, da si svejedno bila voljna pokušati jer si tako odlučila. Željela si biti s njim pa si i bila. Odluka je bila jednostavna.

Pročitajte još...  đubrivo za cveće - Lajk.rs

Možeš li sad zamisliti da osjećaš sve te stvari, ali si ipak odlučila ne biti s njim?

Zato ti je srce slomljeno – jer on ne osjeća isto kao i ti. On se nije osjetio sigurnim poput tebe, a ti to ne možeš promijeniti. Ne možeš se ‘popraviti’ jer je s tobom sve u redu i nisi učinila ništa pogrešno. To je istina. Njegovo srce je na drugome mjestu. To je zbilja zbilja zbilja grozno, ali je potrebno da to prihvatiš i to je još gore.

Možda će ti trebati tjedni ili mjeseci da preboliš. Možda duže. Boljet će. Neki dani će biti očajni, a drugi će biti ok! A mala utjeha u svemu tome je: možeš pustiti da se tvoje srce slomi jednom, umjesto da ga lomiš milijun puta uvjeravajući sebe da je pogriješio, da mu vjerojatno nedostaješ i da bi ga trebala nazvati.

Pročitajte još...  Doktor upozorava - Lajk.rs

Voli samu sebe dovoljno kako bi mogla sebi iskreno priznati:

“Da je želio biti s tobom, bio bi s tobom.”

Izvor: zarooljica

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare