Ne bacajte pare bezveze: Ovo je sasvim dovoljna količina praška za veš, odeća će biti čista kao suza!Ako peretrujete sa količinom praška, ne znači da će vam se veš bolje oprati. Prvi znak da koristite previše deterdženta je gruba odeća nakon pranja. To znači da se deterdžent nije dobro isprao, odeća je gruba na dodir i nije dobra za kožu, jer zbog viška praška može izazvati svrab prilikom nošenja. Takođe, po odeći se mogu javiti bele mrlje na mestima gde se zadržala pena.

Kako da znate koja je prava mera? Mnoge kese sa praškom imaju dozatore, ali često prave količine nisu najpreciznije objašnjene. Zato je prašak najbolje dozirati na sledeći način: za najbolje pranje 3,5 kilograma veša potrebna je jedna puna kašika praška. S obzirom na to da prosečna mašina za veš ima kapacitet 7 kilograma, za punu mašinu su dovoljne dve kašike.

Ako ste već preterali s praškom i veš posle pranja ima bele fleke, potopite ga pola sata u kadu s mlakom vodom u koju ste dodali čašu alkoholnog sirćeta. Potom ga isperite u mašini.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:

 

Pročitajte još...  Peglanje troši mnogo struje: Primenite bakin trik kojim ćete sigurno duplo uštedeti!

 

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare