Kako da belo meso ne bude suvo: Dodajte samo jedan sastojak i biće sočno i mekano



Pileće belo meso je jedna od omiljenih namirnica za pripremu svakodnevnih jela, a i veoma je zdravo. Jedini problem je što je suvo, pa ga mnogi zbog toga ne vole. Iskusne domaćice su pronašle rešenje za to.

Ukoliko ne pripremate sveže belo meso, pre nego što krenete sa kuvanjem, meso skroz odledite. Stavite ga u proključalu vodu ako želite da bude savršenog ukusa. A da bi što više omekšalo, treba dodati jedan sastojak koji će učiniti da belo meso bude sočno čak i ako preskočite prethodna dva saveta.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

U vodu koju ste stavili da se kuva, sipajte jednu kašičicu limunovog soka pre nego što ubacite belo meso da se kuva. Limun sigurno uvek imate ukući, pa to neće stvarati dodatne troškove u pripremi jela, a osiguraće da belo meso bude mekano, pa će ga i deca radije jesti. Sve ostale sastojke jela dodajte prema receptu.

Pročitajte još...  Veoma su korisne: Ne bacajte kesice za upijanje vlage, evo kako da ih upotrebite u kući

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare