Privlači ljubav: Svaka žena treba da gaji ovo cveće na terasi i radost će preplaviti njen domBegonija je prelepo cveće koje se može gajiti na terasi, u dvorištu, ali i u kući. Postoji preko 1700 vrsta, a poznata je po jarkim bojama.

Kako se gaji?

Begonija ne voli previše toplote i sunčeve svetlosti. Odlično će uspevati na terasi u žardinjerama, koje su šire, a pliće. Redovno zalivanje biljke je neophodno. Zemljište treba da bude uvek vlažno, ali ne preterivati, da cveće ne istruli. Savetuje se zalivanje u samoj osnovi biljke, kako bi lišće ostalo suvo i time zaštićeno od buđi i truljenja. Voda treba da bude ustajala na sobnoj temperaturi.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

Donosi sreću

Naš narod veruje da begonije treba da se poklone dragoj osobi, jer privlače sreću u dom, lepa dešavanja u ljubavi i dobro zdravlje. Crvena begonija simbolizuje ljubav i strast, ružičasta nežnost, žuta simbolizuje radost, sreća, prijateljstvo, nadu, a bela nevinost i čistotu duše.

Pročitajte još...  Oporavite požutelo i osušeno cveće: Ovaj rastvor će sprečiti truljenje sobne biljke, za 2 dana će početi da buja!

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare