Pasulj će biti gotov za 50 minuta! Stavite kašičicu ovoga u šerpu i skratićete vreme kuvanja, tako rade u restoranuJedno od omiljenih jela na srpskoj trpezi je pasulj. Ali sve domaćice znaju da su potrebni sati da bi se skuvao. Ipak, iskusni kuvari su otkrili kako da se skrati vreme kuvanja pasulja, a ukus će biti savršen i ukućani oduševljeni. Postoje dva sastojka koja možete dodati da biste omiljeno jelo brzo skuvali, a vi odaberite onaj koji vam više odgovara ili koji trenutno imate u kući.

Soda bikarbona

U prvu vodu u kojoj se kuva pasulj dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, pa vodu prospite i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svim zrnima pasulja. Soda bikarbona će sprečiti i stvaranje gasova koje pasulj izaziva.

Rakija

U ovom slučaju sipajte 4 dela hladne vode i 1 deo pasulja. Recimo, na 1 kg pasulja sipajte 4 litra vode. U šerpu odmah sipajte i 50 ml rakije i ostavite da prokuva. Zatim snizite temperaturu ringle i krčkajte pasulj oko 50 minuta. Za to vreme će omekšati.

Pročitajte još...  Oterajte moljce: Stavite ovo u ormar i više vam neće praviti rupe na odeći!

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare