Nabavili ste indukcionu ploču? Evo šta nikako ne treba da radite, ako želite da je sačuvate

Ugradna ploča je po mnogima praktičnija jer se brže zagreva od klasičnih ringli i gasnih šporeta, a i estetski je bolja te ne zahteva posebno održavanje. Međutim, isto tako se mora voditi računa o njoj da ne bi došlo do njenog uništenja, a do toga može doći ako krenete nekim pogrešnim koracima.

Odlažete čišćenje       

Pojedini brendovi savetuju da se ploče na šporetu čiste odmah nakon korišćenja, jer namirnice koje dolaze u dodir sa pločom, prete da je trajno oštete, pa čak i da je zadržavanje vode u pitanju. Stvaranje kamenca kao posledica, može trajno da ošteti ploču i ono u šta ste dosta vremena ulagali.

Pročitajte još...  REŠITE SE BUĐI NA NAJEFIKASNIJI NAČIN: Treba vam samo 2 sastojka koja imate u kući

Čistite ploču dok je topla

Nesmotreno prosipanje kafe dok se kuva ili supe po ploči, stvoriće mrlju, ali i paniku kod domaćica da se u datom trenutku ploča mora očistiti. Ono što će dobiti jeste to da ćete dodatno pogoršati i „zapeći“ već stvorenu mrlju, tako da je bolje pridržavati se uputstava koji preporučuju da se ploča čisti tek nakon što se ohladi.

Koristite abrazivna sredstva

Iako se mnoge domaćice kunu u abrazivna sredstva i sva sredstva koja u sebi sadrže hlor i kiseline, trebalo bi da zaboravite na njih kada je u pitanju indukcijska ploča čija površina može da se uništi korišćenjem ovog sredstva. Zaboravite da skidate tvrdokorne mrlje, rđu ili bilo šta slično ovakvim sredstvima.

Pročitajte još...  Jedna mama OTKRILA TRIK: Evo kako ona uspeva da nagovori decu da jedu povrće

Pribegavate oštrim predmetima za čišćenje

Ogrebotine po glatkoj površini mogu se lako formirati od grubih četki, sunđera i predmeta za čišćenje, želeći da dubinski i temeljno uklonite svu prljavštinu. Ipak to će za rezultat imati izgrebanu ploču koja će izledati kao da je korišćena godinama.

Upotrebljavate deterdžent za pranje suđa

Mnogi koriste deterdžent za suđe prilikom čišćenja raznih stvari i predmeta, pa nekad i odeće, misleći da je to jedan od najneagresivnijih sredstava za higijenu kuće. Ipak, činjenica je da određeni sastojci u deterdžentu nisu pogodni za indukcijsku ploču i da mogu uticati na njen izgled, uprkos tome što odmašćuje površinu.

Pročitajte još...  TRI OSNOVE ŠMINKANJA ZA LEPŠI I MLADOLIKIJI IZGLED Ne morate biti profesionalni šminker da bi ovo uspeli

Preterujte sa korišćenjem sode bikarbone

Pojedini proizvođači zabranju da se koristi soda u čišćenju ploče na šporetu, uprkos tome što se mnoge domaćice kunu u delotvornost ovog dodatka ishrani, kada je čišćenje u pitanju. Zato je uvek bolje proveriti da li je dozvoljeno čišćenje sodom.

Ne sušite ploču nakon čišćenja

Čišćenje se ne završava mokrom krpom i nakon što ste uvereni da je ona čista. Na kraju je potrebno preći preko nje čistom suvom krpom ili ubrusom kako bi se eliminisala svaka tečnost koja se zadržala na ploči.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via