KEZEKUHEN Nemački pečeni čizkejk, savršeno sočan i kremast, a uspeva svima | Lajk.rs

300x250 vavada 4

Potrebno je:

728x90 vavada 3

  • 200 g maslaca
  • 225 g kristal šećera
  • 6 jaja
  • 225 g brašna
  • 4 šolje svežeg sira
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašika soka limuna
  • 1 kesica pudinga od vanile

Priprema:

300x250 vavada 4

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite maslac, jedno jaje i 80 grama šećera. Izlijte u kalup obložen pek-papirom. Zasebno umutite preostali maslac i šećer. Odvojte žumanca od belanaca, pa filu dodajte žumanca, uz neprestano mućenje. Zatim, pažljivo umešajte sir. Dodajte vanilin šećer, ekstrakt vanile i limunov sok, a zatim i puding u prahu. Belanca umutite u čvrst sneg. Špatulom lagano umešajte u žuti fil, pa sipajte preko testa u kalupu i poravnajte. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ugasite rernu, otvorite vrata i ostavite kolač u vrućoj rerni još deset minuta. Ostavite da se ohladi.

728x90 vavada 4

300x250

Pročitajte još...  VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa, za obrok koji se pamti | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅