KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti | Lajk.rs

300x250 vavada 5

Potrebno je:

728x90 vavada

  • 2 jaja
  • 2 šolje šećera
  • 4 kašike kakao-praha
  • 100 g putera ili margarina
  • pola kašičice soli

Priprema:

300x250 vavada 2

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Otopite margarin ili puter. Zasebno umutite jaja i šećer. Tome dodajte ostale sastojke, pa polako mešajte. Treba da dobijete suvu koru. U manji okrugli pleh preručite smesu. Pecite od 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite da se prohladi. Švedski kolač služite uz kuglu sladoleda ili voće.

728x90 vavada 5

300x250

Pročitajte još...  NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za gurmane nema bolje | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅