TAKITOSI SA PILETINOM Dekorativni, zasitni i savršeno ukusni, a jednostavni za pripremu | Lajk.rs

300x250

Potrebno je:

728x90 vavada

Za takitose:

300x250

  • 60 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 100 g putera
  • 200 ml mlake vode

Za punjenje:

728x90 vavada 3

Za umak:

300x250 vavada 5

  • 1 čaša kisele pavlake
  • so
  • biber
  • čili u prahu
  • majonez
  • vlašac
  • slatka crvena paprika
  • so i biber

Priprema:

U jednu posudu stavite brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte maslac sobne temperature. Mesite uz dodavanje vode dok ne dobijete fino i glatko testo. Oklagijom razvucite tanko kao palačinke pa isecite trouglove. Pileće meso isecite na tračice. Posolite i pobiberite i začinite. U tiganju na malo ulja propržite meso, sve dok ne porumeni. Na jedan kraj trougla od testa stavite začinjeni štapić piletine, pa premažite sa malo kisele pavlake. Zatim urolajte kao palačinke pa urolajte kao palačinku. Čačkalicom probodite na tri mesta da se ne bi raspalo. Tako pržite sve dok dobro ne porumeni sa svih strana. Služite uz umak od kisele pavlake.

300x250 vavada 8

Pročitajte još...  CRNO BELA TORTA Raskošna poslastica božanstvenog ukusa idealna za rođendane i proslave | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅