Potrebno je:
- 200 g brašna
- 125 g šećera
- 1 jaje
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice cimeta
- 2 kašike kakaa
- 125 g mlevenih badema
- 150 g putera
- 2 kašike prezli
- 1 kašika rastopljenog putera
- na vrh noža soli
- 100 g marmelade od ribizli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte sve suve sastojke, jaje i hladan puter. Umesite glatko testo, zavijte gu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U oleh obložen pek papirom rasporedite dve trećine testa na dno i stranice kalupa. Zatim ga izbockajte viljuškom i premažite marmeladom. Razvucite preostalu trećinu testa, pa isecite na trake i po površini torte napravite mrežu. Testo premažite žumancetom. Pecite oko 50 minuta, prvo na 200 stepeni, pa na 180.