LINCER JE NAJSTARIJA TORTA NA SVETU Poslastica po receptu iz 1653. pomera granice dobrog ukusa | Lajk.rs

300x250 vavada 3

Potrebno je:

728x90 vavada 5

  • 200 g brašna
  • 125 g šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 2 kašike kakaa
  • 125 g mlevenih badema
  • 150 g putera
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika rastopljenog putera
  • na vrh noža soli
  • 100 g marmelade od ribizli

Priprema:

300x250 vavada 8

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte sve suve sastojke, jaje i hladan puter. Umesite glatko testo, zavijte gu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U oleh obložen pek papirom rasporedite dve trećine testa na dno i stranice kalupa. Zatim ga izbockajte viljuškom i premažite marmeladom. Razvucite preostalu trećinu testa, pa isecite na trake i po površini torte napravite mrežu. Testo premažite žumancetom. Pecite oko 50 minuta, prvo na 200 stepeni, pa na 180.

728x90 vavada 7

300x250 vavada 3

Pročitajte još...  BRZI KOLAČ ZA SVE PRILIKE Uspeva i početnicima, preukusan, a ne zahteva ni truda ni vremena | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅