Potrebno je:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 1 žuta paprika
- 3 kašike svežeg iseckanog đumbira
- 1/2 kašike majčine dušice
- 1/2 kašike slatke začinske paprike
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice cimeta
- 1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
- 3 šolje iseckanog slatkog krompira
- 1/2 šolje iseckane šargarepe
- 30 g paradajza iz konzerve
- 4 šolje bujona od povrća
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 šolje putera od kikirikija
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
Za posipanje:
- 50 g pečenog kikirikija
- malo svežeg korijandera
Priprema:
Prodinstajte 3 do 5 minuta crveni luk, đumbir i biber. Dodajte majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu. Onda dinastajte još koji minut, uz neprestano mešanje. Dodajte povrće – iseckan krompir, paradajz, šargarepu, iseckanu žutu papriku, bujon i so, pa nakon što provri, ostavite da se krčka još pola sata. Umešajte puter od kikirikija i sirće, pa blendajte dok potaž ne dobije homogenu strukturu. Na kraju, pospite potaž seckanim kikirikijem i korijanderom.