Potrebno je:
Za fil:
- 5 jaja
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
Ostalo:
- 500-700 g višanja
- 500 g kora za pitu
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Podelite kore na dva dela. U pleh obložen pek papirom ređajte naizmenično kore pa fil, sve dok ne potrošite prvu polovinu kora. Onda poređajte višnje. Ponovo nanesite kore i fil. Isecite baklavu na kocke. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Od šećera i vode skuvajte sirup, pa dodajte oceđen limun. Prelijte vruću baklavu vrućim sirupom.