BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa | Lajk.rs

300x250 vavada 2

Potrebno je:

728x90 vavada 2

Za fil:

300x250 vavada 3

  • 5 jaja
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 prašak za pecivo

Ostalo:

728x90 vavada 4

  • 500-700 g višanja
  • 500 g kora za pitu

Za sirup:

300x250 vavada 4

  • 500 g šećera
  • 500 ml vode
  • 1 limun

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Podelite kore na dva dela. U pleh obložen pek papirom ređajte naizmenično kore pa fil, sve dok ne potrošite prvu polovinu kora. Onda poređajte višnje. Ponovo nanesite kore i fil. Isecite baklavu na kocke. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Od šećera i vode skuvajte sirup, pa dodajte oceđen limun. Prelijte vruću baklavu vrućim sirupom.

300x250 vavada 6

Pročitajte još...  SOČNE KNEDLE SA DŽEMOM Desert iz bakine kuhinje koji se ne odbija, za jutro koje se pamti | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅