Potrebno je:
- 1 pakovanje lazanja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 jaja
- 1 kg spanaća
- 300 g sira
- 200 g pavlake
- 150 g rendanog kačkavalja
- maslac
- so
- biber
- bosiljak za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite seckan crni i beli luk na otopljenom maslacu. Onda očistite i operite spanać, pa ga barite u vreloj vodi dok ne omekša. Ocedite ga, iseckajte i pomešajte sa lukom. Zatim, začinite muskantnim oraščićem, posolite i pobiberite.Onda dodajte jaja, pa promešajte. Pomešajte sir sa pavlakom, pa ga podgrejte, posolite i pobiberite. Naizmenično ređajte lazanje, spanać i sos sa sirom, u pleh za pečenje. Pospite kačkavaljem. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Na kraju, pospite bosiljkom. Bon appetit!