Potrebno je
Za ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1 jaje
- so
- biber
- začini po ukusu
Za sos:
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 500 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Iseckajte sitno peršun, crni i beli luk i stavite u dublju posudu. Onda dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa dobro umesite. Oblikujte ćufte rukama, pa ih poređajte na tanjir i stavite u frižider. Propržite brašno na zagrejanom ulju u tiganju, pa dodajte paradajz sok. Sipajte vodu, pa dodajte začine i šećer. Nakon što sos proključa, spuštajte po kuglicu mesa u tiganj. Zatim, smanjite temperaturu i krčkajte ćufte oko 40 minuta, na tihoj vatri.