ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete | Lajk.rs

300x250 vavada 7

Potrebno je

728x90 vavada 3

Za ćufte: 

300x250

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 1 jaje
  • so
  • biber
  • začini po ukusu 

Za sos:

728x90 vavada 3

  • 50 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml soka od paradajza 
  • 500 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica mlevene paprike

Priprema:

300x250 vavada 2

Iseckajte sitno peršun, crni i beli luk i stavite u dublju posudu. Onda dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa dobro umesite. Oblikujte ćufte rukama, pa ih poređajte na tanjir i stavite u frižider. Propržite brašno na zagrejanom ulju u tiganju, pa dodajte paradajz sok. Sipajte vodu, pa dodajte začine i šećer. Nakon što sos proključa, spuštajte po kuglicu mesa u tiganj. Zatim, smanjite temperaturu i krčkajte ćufte oko 40 minuta, na tihoj vatri.

300x250 vavada 2

Pročitajte još...  PEČENI KOLAČ OD SIRA Desert koji se topi u ustima, po receptu bez premca | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅