TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima | Lajk.rs

300x250 vavada 6

Potrebno je:

728x90 vavada 6

Za biskvit:

300x250

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 13 kašika mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

728x90

  • 1,2l mleka
  • 500 ml slatke pavlake

Za karamel:

300x250 vavada 5

200 g šećera

200 ml slatke pavlake

30 g maslaca

300x250 vavada 5

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca i ulje. Sve umutite, dodajte prašak za pecivo i prosejano brašno, pa umutite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač okrenite naopako i izbockajte viljuškom. Obično mleko pomešajte sa slatkom pavlakom, pa time prelijte vruć kolač. Šećer otopite na tihoj vatri, pa prelijte zagrejanu pavlaku i mešajte, dok se ne otopi. Onda umešajte maslac i mešajte. Ostavite kolač da se prohladi, pa ga prelijte prelivom.

300x250 vavada

300x250 vavada 2

Pročitajte još...  VOĆNI MAFINI Savršeni za dolazak iznenadnih gostiju, biće gotovi dok pristavite kafu | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅