Potrebno je:
Za salatu
- 150 g zelene salate
- 1 jabuka greni smit
- 1 avokado
- 1 kašika limunovog soka
- 70-80 g dimljenog lososa
- 2 kašike kopra
- 1 mladi crni luk
- 30-40 g na listiće seckanog badema
Za preliv
- 3 kašike limunovog soka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašičice meda
- 1/2 kašičice maka (nemlevenog)
- po ukusu soli/bibera
Priprema
Dobro operite, ocedite i sitno naseckajte zelenu salatu. Na komadiće iseckajte jabuke i avokado, pa pospite kašikom limunovog soka da ne tamne. Iseckajte badem na sitne komadiće, pa iscepkajte rukom dimljeni losos. Od navedenih sastojaka napravite preliv, pa sastojke promešajte. Dodajte preliv preko salate.