Potrebno je:
- 100 g čokolade
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g mlevenog keksa
- 400 g šećera
- 200 g maslaca
- 200 ml vode
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Na ringlu u šerpu stavite šećer i vodu da prokuvaju, do gustine meda. Zatim skinite s ringle i dodajte puter. Mešajte sve dok se puter ne otopi, pa dodajte mleveni keks i orahe. Dobro sjedinite smesu. Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte čokoladni deo pa ravnomerno rasporedite. Preko njega dodajte svetli deo pa poravnajte. Na pari otopite čokoladu s uljem da dobijete glazuru. Preko svetlog dela u plehu prelijte čokoladnu glazuru. Pustite da se bajadera stegne, pa je secite na štanglice.