NEODOLJIVA BAJADERA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Po receptu iz starog rokovnika, nema ko će joj odoleti | Lajk.rs

300x250 vavada 5

Potrebno je:

728x90 vavada 4

  • 100 g čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 250 g mlevenog keksa
  • 400 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 ml vode

Za glazuru:

300x250 vavada 2

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema

728x90 vavada 3

Na ringlu u šerpu stavite šećer i vodu da prokuvaju, do gustine meda. Zatim skinite s ringle i dodajte puter. Mešajte sve dok se puter ne otopi, pa dodajte mleveni keks i orahe. Dobro sjedinite smesu. Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte čokoladni deo pa ravnomerno rasporedite. Preko njega dodajte svetli deo pa poravnajte. Na pari otopite čokoladu s uljem da dobijete glazuru. Preko svetlog dela u plehu prelijte čokoladnu glazuru. Pustite da se bajadera stegne, pa je secite na štanglice.

300x250 vavada 8

300x250 vavada 3

Pročitajte još...  GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅