DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo | Lajk.rs

300x250 vavada 4

Potrebno je:

728x90 vavada 6

  • 700 g brašna
  • 550 ml vode
  • 40 g svežeg kvasca (ili kesica suvog kvasca)
  • kašičica šećera
  • kašičica soli

Priprema:

300x250 vavada 4

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom i kašikom brašna u toploj vodi, pa ostavite da se aktivira. Ostatak vode zagrejte, pa pomešajte sa preostalim brašnom i solju, umešajte nadošli kvasac i zamesite testo. Onda ga ostavite na toplom da naraste. Mesite ga još dva minuta, pa oblikujte veknu i zasecite nožem na nekoliko mesta. Onda je stavite u uljem premazan pleh, pa sipajte odozgo malo brašna i pustite da tako odstoji. Stavite šerpu sa rernom na dno rerne, pa na gornju rešetku stavite tepsiju sa hlebom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa skinite posudu sa vodom i pustite da se hleb peče još dvadesetak minuta. Prijatno!

728x90 vavada 5

300x250

Pročitajte još...  DOMAĆI VALJUŠCI SA MAKOM Mirisni i slatki, pravićete stalno, bolje niste jeli | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅