Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- so
- biber
- malo peršuna
Za beli sos:
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 čen belog luka
- so
- biber
- malo muskantnog oraha
Priprema:
Pomešajte mleveno meso, crni luk, beli luk, jaje, prezle, so, biber i peršun. Rukom oblikujte ćufte, pa ih ređajte na tanjir. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj temperaturi, pa pržite ćufte sa svih strana. Otopite puter u tiganju na srednjoj temperaturi. Umešajte brašno i mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Lagano dodajte mleko, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Posolite, pobiberite, pa dodajte beli luk i muskantni oraščić.Kuvajte još nekoliko minuta. Zatim, vratite ćufte u tiganj sa belim sosom, pa kuvajte još nekoliko minuta.




