Potrebno je:
- 2 lista veće oblande
- 600 g šećera
- 250 g margarina
- 4 jajeta
- 350 g seckanih oraha
Priprema:
U šerpu sipajte 300 g šećera i zagrevajte na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Ne mešajte, samo povremeno protresite šerpu. Kad se sav šećer otopio, stavite margarin isečen na parčiće. Mešajte povremeno dok se margarin topi. Umutite jaja sa 300 g šećera i postepeno dodajte u karamelizovanu masu uz neprekidno mešanje. Kad masa s jajima počne da se zgušnjava, dodajte sitno iseckane orahe i zajedno pržite 5 do 10 minuta. Smesa je gotova kad se varjačom pređe po dnu šerpe i ostavi trag. Prohlađenim filom premazažite krupniju stranu oblande i prekrijte je drugim listom. Preko oblande stavite teži predmet dok se oblanda stegne, najbolje da stoji tako preko noći. Sutradan isecite na trougliće.