SICILIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Kremasta i sočna, a gotova za pola sata, prste da poližete | Lajk.rs

300x250 vavada 7

Potrebno je:

728x90 vavada 5

  • 150 g pančete
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 100 g neprženih pistaća
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 500 g paste 
  • 2 kašike rendanog parmezana i još za posipanje

Priprema:

300x250 vavada 6

Tostirajte seckane pistaće u suvom tiganju dok ne zamirišu. Skuvajte pastu al dente, pa odvojite malo vode od kuvanja. Propržite pančetu, na zagrejanom tiganju,  oko 5 minuta. Zatim, propržite seckan crni luk. Pomešajte sa polovinom tostiranih pistaća, pa sipajte pavlaku i kuvajte oko minut, na srednjoj vatri. Umešajte dve kašike rendanog sira. Po potrebi, u sos dodajte malo vode od kuvanja. Pospite rendanim sirom i seckanim pistaćima. Bon appetit!

728x90 vavada 3

300x250 vavada 6

Pročitajte još...  HRONO PROJA Svideće se svima, a recept je jednostavan, savršena za doručak ili večeru | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅