Potrebno je:
Za testo:
- 170 ml mleka
- 30 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 belance
- 600 g brašna
Dodatno:
- 300 g šunke
- 100 g putera
- 1 žumance
- susam po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Zagrejte mleko da bude mlako.Onda skinite sa ringle, pa dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite 20 ak minuta, da se kvasac aktivira. Sipajte nadošli kvasac u veću posudu. Dodajte ulje, jaje, belance, jogurt, so i brašno. Zamesite testo pa ga ostavite oko 40 minuta da naraste. Podelite testo na dva dela, pa svaki razvucite u što veći krug i isecite na 16 delova. Stavite na svaki po parče šunke, pa urolajte. Ređajte kiflice u pleh obložen pek papirom.Premažite umućenim žumancem, pa prelijte otopljenim puterom i pospite susamom. Pecite kiflice oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.