Potrebno je:
- 500 g keksa
- 4 kašike šećera u prahu
- 3 kašike kakao praha
- 200 g badema, lešnika i kikirikija
- 200 g putera
- 420ml mleka
Fil:
- 200g šećera
- 3 kašike brašna
- 3 cela jaja
- 180 g putera
- 200 ml mleka
Priprema
Izlomite keks, pa dodajte seckane orašaste plodove, kakao i šećer u prahu. Otopite puter s mlekom, ohladite, pa prelijte masu s keksom i sve dobro zamesite. Obložiti pleh 30×20 cm, pa u njega sipajte masu i poravnajte. Držati u frižideru. Za karamelu otopite šećer, karamelizujte ga dok ne dobijete svetlobraon boju. Pomešajte brašno, mleko i jaja, pa kad se šećer otopi, prelijte ga karamelom i mešajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodati puter i mešajte dok se sve ne sjedini. Kad se margarin otopi, skloniti sa vatre i mutiti 3-5 minuta mikserom. Prelijte preko donjeg sloja i ostavite štanglice u frižideru da se stegne.