Potrebno je:
Za koru:
- 4 jaja
- 1/2 rendane kore pomorandže
- kesica vanilin šećera
- 150 g brašna
- 150-200 g šećera
- 7 kašika hladne vode
- kesica praška za pecivo
Za fil:
- rendana kora pomorandže
- sok od dve ceđene pomorandže
- 150 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 700-1.000 g mladog i neslanog sira
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za koru, osim belanaca koje ćete posebno umutiti u čvrst sneg sa prstohvatom soli. U preostalu masu pažljivo dodati belanca da ne omekšaju. Testo sipajte u veliki pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, dok kora ne porumeni. Koru jedne pomorandže sitno izrendati, od dve pomorandže iscediti sok, pomešati sa 150 g šećera i kuvati na šporetu dok ne dobijete gust sirup. Procedite sir kroz veliku cediljku da uklonite grudvice, pomešajte ga s pripremljenim sirupom i vanilin šećerom. Razvucite providnu foliju, pospite granuliranim šećerom, na nju stavite pečenu koru, pa ravnomerno premažite filom. Nežno uvijte u rolnu (uklonite višak fila) pa u providnu foliju. Rolat stavite u frižider da se dobro stegne preko noći.