KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima | Lajk.rs

Potrebno je:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 1 celo jaje
  •  60 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 50 g omekšalog putera
  • prstohvat soli
  • 1 korica limuna
  • po potrebi ulje za prženje

Za punjenje:

  • 500 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 2 kašike gustina
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 30 g putera

Priprema:

Kvasac i kačišicu šećera rastvorite u mlakom mleku, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Zasebno umutite jaja, žumanca, šećer, vanilu, koricu limuna i so. Onda umešajte nadošli kvasac pa postepeno dodajte brašno, i umesite meko, glatko testo. Dodajte puter i mesite oko 10 minuta, dok ne upije. Zatim pokrijte i pustite da naraste 1 sat, dok ne udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo, pa čašom vadite krofne.Pokrijte i pustite da narastu još pola sata. Pržite u dubokom ulju, sa obe strane do zlatno-smeđe boje. Izvadite na ubrus da se osuše od masnoće. Zasebno umutite žumanca, šećer i gustin sa malo mleka. Ostatak mleka zagrejte sa vanilinim šećerom. U vrelo mleko sipajte smesu i kuvajte dok se ne zgusne. Umešajte puter i mešajte dok se ne istopi. Špricem punite prohlađene krofne. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.

Pročitajte još...  GURMANSKA PAŠTETA U SAVRŠENOM SPOJU UKUSA Gotova za tili čas, a slasna i drugačija | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅