Potrebno je:
- 340 g brašna
- 380 ml vode
- 180 g šećera
- 170 ml biljnog ulja
- 40 g kakaa
- 40 g kukuruznog skroba
- 10 g sode bikarbone
- 5 g limunske kiseline
- vanilin šećer po ukusu
- 200 g crne čokolade
- 100 ml kokosovog mleka
- 10 g kakao putera
- 200 g džema od kajsije
Priprema:
Rernu zagrejte na 130 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, skorb, kakao, vanilin šećer i sodu bikarbonu. Zasebno pomešajte šećer, ulje i vodu. Sjedinite suve sa mokrim sastojcima, pa sve izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 130 stepeni.Pojačajte na 150 stepeni, i pecite još oko sat vremena. Ostavite biskvit da odleži preko noći. Prerežite ga na pola, pa premažite džemom od kajsije. Ostavite 10 minuta u frižideru. U zagrejano kokosovo mleko dodajte sitno seckanu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Dodajte otopljeni kakao puter, pa opet promešajte. Prvim slojem pokrijte tortu, pa ostavite 10 minuta u frižideru. Onda stavite drugi sloj. Ukrasite ivice torte osušenim mrvicama biskvita.