3. Pijana torta s višnjama
Potrebno je:
Za kore:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 120 g brašna
- 40 g kakao praha
- pola kesice praška za pecivo
- 120 ml mleka
Za fil:
- 700 ml mleka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 2 ravne kašike griza
- 1 vanilin šećer
- 150 g šećera
- 200 g margarina
- 300 g višnji bez koštica
- 6 kašika rakije višnjevače
- 100 g pečenih lešnika
- 2 kesice šlag krema od čokolade
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, a u drugoj žumanca sa šećerom. U žumanca dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajući pomalo mleka. Sjedinite sa snegom od belanaca, pa od smese ispecite tri kore. Puding skuvajte sa mlekom, šećerom, vanilom i grizom, pa kad se ohladi, dodajte umućeni margarin. Smesu podelite na pola. Jednom delu dodajte seckane lešnike, a drugom višnje. Zasebno umutite šlag krem. Višnjevačom naprskajte svaku koru pa premažite tankim slojem šlag krema, pa filom sa višnjama. Kremom premažite drugu koru, pa stavite preko fila s višnjama. Opet premažite koru šlag kremom, pa nafilujte filom sa lešnicima. Onda ponovite postupak. Ostavite tortu da se prohladi, pa premažite ostatkom šlag krema.