Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 ravnih kašika prezli
- 100 g mlevenih, oljuštenih lešnika
- kašičica praška za pecivo
- 75 g istopljene čokolade
- 6 kašika šećera
Za drugu svetlu koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 6 ravnih kašika prezli
- kašičica praška za pecivo
- 80 g mlevenih, blanširanih badema
Za fil:
- 13 žumanaca
- 200 g šećera
- sok jednog limuna
- 150 ml mleka
- 3 vanilina šećera
- 1 kesica praška za puding ukus vanile
- 100 g bele čokolade
- 250 g margarina ili putera
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite jaja, pa dodajte šećer i mutite desetak minuta. Dodajte otopljenu čokoladu, lešnike,prezle i prašak za pecivo. Sjedinite i pecite u plehu obloženim pek papirom 30 do 35 minuta, na srednjoj rešetki. Zasebno, penasto umutite belanca sa prstohvatom soli. Onda dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte prezle, bademe i prašak za pecivo. Ispecite koru. Zakuvajte na pari krem od žumanaca, mleka, vanilinog šećera, 100 g šećera, bele čokolade i praška za puding. Sipajte limunov sok, pa skinite sa pare i ohladite. Margarin penasto umutite sa 100 g šećera. Krem dodajte kašiku po kašiku, u umućen margarin, uz stalno mućenje. Umutite šlag sa kiselom vodom. Dekoršite tortu umućenim šlagom i rendanom čokoladom.Ostavite u frižideru preko noći.