USKRŠNJA AMBASADOR TORTA Starinska poslastica punog ukusa sa lešnicima i čokoladom | Lajk.rs

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 6 ravnih kašika prezli
  • 100 g mlevenih, oljuštenih lešnika
  • kašičica praška za pecivo
  • 75 g istopljene čokolade
  • 6 kašika šećera

Za drugu svetlu koru:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 ravnih kašika prezli
  • kašičica praška za pecivo
  • 80 g mlevenih, blanširanih badema

Za fil:

  • 13 žumanaca
  • 200 g šećera
  • sok jednog limuna
  • 150 ml mleka
  • 3 vanilina šećera
  • 1 kesica praška za puding ukus vanile
  • 100 g bele čokolade
  • 250 g margarina ili putera

Priprema:

U jednoj posudi penasto umutite jaja, pa dodajte šećer i mutite desetak minuta. Dodajte otopljenu čokoladu, lešnike,prezle i prašak za pecivo. Sjedinite i pecite u plehu obloženim pek papirom 30 do 35 minuta, na srednjoj rešetki. Zasebno, penasto umutite belanca sa prstohvatom soli. Onda dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte prezle, bademe i prašak za pecivo. Ispecite koru. Zakuvajte na pari krem od žumanaca, mleka, vanilinog šećera, 100 g šećera, bele čokolade i praška za puding. Sipajte limunov sok, pa skinite sa pare i ohladite. Margarin penasto umutite sa 100 g šećera. Krem dodajte kašiku po kašiku, u umućen margarin, uz stalno mućenje. Umutite šlag sa kiselom vodom. Dekoršite tortu umućenim šlagom i rendanom čokoladom.Ostavite u frižideru preko noći.

Pročitajte još...  PROLEĆNI MLADI KROMPIRIĆI ZA RUČAK BEZ MANE Slasni i savršeni, samo dodajte prilog po želji | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅