BELA ČORBA Sočno predjelo koje greje dušu i telo, kao osmišljena za Uskrs | Lajk.rs

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 paškanat
  • 1 komad celera
  • 1 koren peršuna
  • 1 veći krompir
  • 1,5 litara vode
  • 1 jaje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • so
  • peršun
  • suvi začin i biber po ukusu

Priprema:

Belo meso isecite na manje kocke. Crni luk iseckajte što sitnije, a kako biste zaobišli suze, češće koristite blender. Na taj način se baš dobro usitni, a nema seckanja i slično, samo pranje posude kasnije.Ostalo povrće očistite pa takođe isecite na manje kocke. U odgovarajućoj šerpici zagrejte ulje pa najpre dinstajte luk i meso uz mešanje kako ne bi zagorelo. Kada luk i meso omeknu, dodajte ostalo pripremljeno povrće, i takođe uz mešanje dinstajte još 1-2 minuta. Postepeno dodajte vodu i kuvajte oko 45 minuta. Umutite jaje i pavlaku, pa dodajte kašiku čorbe i ponovo umutite da se sjedine. Na taj način se jaje neće skuvati odmah čim sipate u čorbu, pa će zaprška izgledati dosta lepše. Dakle, zapršku od jaja i pavlake postepeno sipajte u čorbu, uz mešanje da se ravnomerno rasporedi i sjedini sa ostalim sastojcima.

 

Pročitajte još...  GURMANSKA SALATA SA SLANINOM I JAJIMA Predjelo koje može da zameni glavni obrok, prste da poližete | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅