Potrebno je:
- 6-8 crvenih pečenih paprika
- 4 krompira, oljuštena i isečena na tanke kriške
- 2 šargarepe, isečene na kolutove
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 3 čena belog luka, sitno iseckana,
- 200 ml paradajz sosa
- 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, itd.)
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir i šargarepu oljuštite, pa iseckajte na kolutove i tanke kriške. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Sitno seckan crni i beli luk propržite na maslinovom ulju u tiganju. Onda dodajte brašno, pa kratko propržite. Umešajte paradajz sos i biljno mleko, uz neprestano mešanje. Začinite. U pleh obložen pek papirom poređajte red krompira, šargarepe, pa pečene paprike. Zatim, prelijte sosom. Pecite musaku oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite svežim peršunom. Prijatno!