Potrebno je:
- 150 g integralnog kukuruznog brašna (žutog ili belog po izboru)
- 100 g belog brašna ili crnog T 1100 ili mekog speltinog (koje imate)
- 35 g brašna od leblebije
- 15 g gustina
- 1 kesica praška za pecivo + 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 ravna kašičica soli (oko 7 g)
- malo čilija u prahu i kurkume (zbog lepe žute boje, ako je brašno belo)
- 250 g narendane tikvice
- 2-3 sitno iseckana čena belog luka
- 150 g tofua (običan ili sa mirođijom)
- 150 g sojinog mleka (bez arome) – ako nemate možete zameniti vodom
- 150 g obične ili kisele vode
- 25 g bundevinog putera (ili po želji kikiriki puter ili tahini)
- 35 g maslinovog ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 2 kašike susama
Postupak:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tofu i tikvice izrendajte. Brašna pomešajte sa gustinom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom, solju i začinima. Sjedinite tečne sastojke, bundevin puter, maslinovo ulje i 1 kašiku jabukovog sirćeta. Pomešajte suve i tečne sastojke, pa dodajte rendane tikvice i tofu. Sve polako promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom ili kalup za mafine. Pecite proju oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.