Potrebno je:
- 20 paprika babura
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 200 g pirinča
- 1 jaje
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 1-2 čena belog luka
- so
- biber
- suvi biljni začin
Za sos
- 1 dl ulja
- 2-3 kašike brašna
- 1 l soka od paradajza
- 1 l vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite dobro paprike, pa ih očistite od semenki i pustite da se osuše. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk. Onda dodajte meso i nastavite dinstanje. Potom umešajte rendanu šargarepu, opran i proceđen pirinač, sitno seckan beli luk. Začinite, pa promešajte i na kraju u sve umešajte jaje. Mešajte još dva minuta, pa skinite sa vatre. Paprike napunite pripremljenim filom. Poređajte u pleh, pa svaku papriku zatvorite kolutovima krompira ili paradajza. Brašno propržite na ulju, pa sipajte sok od paradajza i nalijte vodu. Sosom prelijte punjene paprike. Prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju i dopecite još pola sata.