Potrebno je:
- 384 g brašna
- 100 g raženog brašna
- 2 kašičice soli
- 10 g instant kvasca
- 1 kašika semena kima
- 400 ml mlake vode
- 45 g meda
- 2 kašike maslinovog ulja
- omekšani puter, za podmazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj velikoj posudi umutite brašno, so, instant kvasac i semenke kima. U srednjoj posudi umutite med sa vodom. Onda dodajte u brašno, a zatim 1 kašiku ulja. Mešajte lopaticom dok ne dobijete lepljivu loptu testa. Pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da se diže dva do tri sata, na toplom mestu. Kašiku maslinovog ulja rukom utrljajte po površini testa. Ostavite testo 45 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pustite da se hleb prohladi pola sata pre sečenja.