MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa | Lajk.rs

300x250 vavada 6

Potrebno je:

728x90 vavada 4

  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 1 najmanja kašičica sode bikarbone
  • 3 kašike mleka
  • 3 kašike meda (što jači i kvalitetniji)
  • pola kašičice cimeta
  • 600-650 g glatkog brašna

Fil:

300x250 vavada

  • 950 g kisele pavlake
  • 80 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica arome vanile

Priprema:

728x90 vavada 4

Mikserom umutiti jaja i šećer, dodati sve ostale sastojke sem brašna. Staviti na nižu temperaturu, da se sve lepo rastopi. Kad soda počne da peni, skinite sa ringle. Dok je toplo umešati brašno, lepo sjediniti. Brašno postepeno dodavati dok ne dobijete fino, glatko testo. Testo podeliti na 10 delova, izmerite na vagici tako da bude jednako. Rasklagijati između 2 pek-papira, otprilike kore prečnika 18 cm, mogu biti i do 22 cm. Korice peći na prevrnutom plehu, 5 do 7 minuta na 180 stepeni. Za fil umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, posebno izmešajte kiselu pavlaku, šećer i vanilu, a zatim sve lepo sjedinite. Na svaku koru ide 2,3 kašike fila. Poslednju koricu izmrvite i obložite tortu sa svih strana, pa dobro ohladite.

300x250 vavada 4

300x250 vavada 3

Pročitajte još...  KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅