Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 4 kašike kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
Za preliv:
- 200 g šećera
- 2 čaše vode
Za fil:
- 600 ml mleka
- 9 punih kašika brašna
- 250 g putera
- 150 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 4 kašike mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite žumanca od belanaca. Penasto umutite žumanca, pa dodajte ulje i ponovo umutite. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dobro sjedinite mikserom. Belanca polako umešajte u smesu od žumanaca. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer i vodu, pa zakuvajte. Kad proključa, sklonite sa ringle i prelijte pečenu koru vrućim sirupom. 200 ml pomešajte sa brašnom. Ostatak mleka zagrejte u šerpi sa vanilinim šećerom. Dodajte smesu sa brašnom, i kuvajte uz neprestano mešanje. Pustite da se prohladi, pa u njega dodajte penasto umućen puter sa šećerom u prahu. Mikserom dobro sjedinite. Preko prohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Čokoladu otopite sa mlekom, da dobijete glazuru. Preko fila premažite glazuru. Ostavite kolač u frižideru da se stegne.