SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu | Lajk.rs

Potrebno je:

  • 3–4 kisele jabuke 
  • 1 manji krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika maslaca 500 ml povrtnog ili pilećeg bujona
  • 200 ml mleka ili pavlake za kuvanje
  • so
  • biber po ukusu
  • prstohvat cimeta ili muškatnog oraščića 
  • svež peršun ili mirođija za dekoraciju

Priprema:

Oljuštite jabuke, pa ih očistite od semenki i isecite na kocke. Onda krompir oljuštite i isecite na sitne komade. Sitno naseckajte crni luk. Crni luk propržite u šerpi sve dok ne omekša. Zatim, dodajte krompir i jabuke pa zajedno kratko propržite. Onda nalijte bujon i kuvajte oko 15 minuta, na srednjoj vatri, sve dok krompir i jabuke ne omekšaju. Skinite sa vatre pa umutite štapnim mikserom, dok ne bude skroz kremasta. Potom, vratite na tihu vatru, pa dodajte mleko ili pavlaku. Posolite i pobiberite pa dodajte cimet ili muskantni oraščić. Kuvajte još 2–3 minuta, pa skinite sa vatre. Dekorišit potaž seckanim peršunom ili mirođijom. Bon appetit!

Pročitajte još...  KNEDLE SA ŠLJIVAMA Mirisni desert po bakinom receptu koji budi nostalgiju | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅