Potrebno je:
- 2 kg svinjskog karea sa kostima
- kašika svinjske masti ili maslaca
- 3 čena belog luka
- 1/2 dl ulja
- 3-4 dl vode
- 2 kašike senfa
- oko kilogram krompira
- so i biber
Priprema:
Meso premažite senfom, posolite i pobiberite, a između zarezanih delova staviti čenove belog luka. Prelijte uljem, a onda prekrijte folijom i ostaviti u marinadi 3-4 sata u frižideru. Sklonite luk i premažite kare maslacem, a onda ga ostaviti da odstoji još pola sata. Pecite ga 40 minuta na 180 stepeni, a onda mu dodajte 2 dl vode i zalijte ga sopstvenim sokom, prekrijte folijom i pecite još tri sata. Sat vremena pred kraj ubacite isečen krompir, promešajte sa sokovima od mesa, prekrijte folijom pa nastavite da pečete. Posle pola sata sklonite foliju i ostavite da se lepo zapeče.