KRMENADLE SA KROMPIROM Gurmansko jelo koje će ukućani obožavati | Lajk.rs

Potrebno je:

  • 2 kg svinjskog karea sa kostima
  • kašika svinjske masti ili maslaca
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 dl ulja
  • 3-4 dl vode
  • 2 kašike senfa
  • oko kilogram krompira
  • so i biber

Priprema:

Meso premažite senfom, posolite i pobiberite, a između zarezanih delova staviti čenove belog luka. Prelijte uljem, a onda prekrijte folijom i ostaviti u marinadi 3-4 sata u frižideru. Sklonite luk i premažite kare maslacem, a onda ga ostaviti da odstoji još pola sata. Pecite ga 40 minuta na 180 stepeni, a onda mu dodajte 2 dl vode i zalijte ga sopstvenim sokom, prekrijte folijom i pecite još tri sata. Sat vremena pred kraj ubacite isečen krompir, promešajte sa sokovima od mesa, prekrijte folijom pa nastavite da pečete. Posle pola sata sklonite foliju i ostavite da se lepo zapeče.

Pročitajte još...  POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅