Potrebno je:
- 300 g svinjskih krmenadli (bez kosti)
- 300 g paradajz pelata
- 4 velike pečene paprike
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 3 kašike brašna
Priprema:
U tiganju ili šerpi zagrejte 2-3 kašike ulja. Meso istucite čekićem za meso, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. Stavite ih u tiganj i pržite na višoj temperaturi sa obe strane po 2-3 minuta, tek koliko da porumene, ne treba da bude sasvim pečeno. Meso izvadite na tanjir sa strane, a u istog tiganju propržite sitno iseckan crni luk. Kada luk porumeni, dodajte paradajz i beli luk. Posolite i pobiberite. Pečenu papriku isecite na rezance ili kockice i dodajte u paradajz zajedno sa iseckanim peršunovim listom. Promešajte i vratite meso u tiganj. Poklopite, isključite ringlu i ostavite tako nekih desetak minuta.