MINESTRONE ČORBA ZA POST NA VODI Zdrava i sočna, a greje dušu i telo | Lajk.rs

Potrebno je:

  • 1 srednji crni luk, isečen na kockice
  • 2 srednje šargarepe, sitno iseckane
  • 2 rebra celera, tanko isečena
  • 1 mala tikvica, isečena na kolutove i na četvrtine
  • 6 čenova belog luka, veoma sitno naseckanog
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike pivskog kvasca po želji
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • ½ kašike sušenog origana
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice bibera
  • ⅛ kašičice tucane paprike, opciono
  • 960 ml povrtnog bujona
  • 480 g vode
  • 910 g paradajza isečenog na kockice
  • 2 kašike paradajz paste
  • 530 g konzerviranog pasulja, oceđenog i ispranog
  • 225 g posne testenine za čorbu
  • 475 g zelja, seckanog
  • šaka svežeg peršuna
  • veganski parmezan, narendan

Priprema:

U veliki lonac stavite luk, celer, šargarepu i tikvice, pa propržite na vodi 3-5 minuta, na srednjoj temperaturi, sve dok povrće ne omekša. Onda umešajte beli luk, pa promešajte i pržite još 30 sekundi.Zatim, dodajte lovorov list, pivski kvasac, začine, origano, so, biber i tucanu papriku. Dobro promešajte, pa pustite da kuva 30 sekundi. Onda dodajte povrtni bujon, vodu, paradajz i paradajz pastu, pa pustitte da provri. Umešajte pasulj i testeninu, pa ostavite da se krčka 12-15 minuta. Umešajte zelje, pa ostavite da se kuva oko 5 minuta, dok ne omekša. Zatim, skinite sa vatre. Pospite čorbu svežim peršunom i veganskim parmezanom.

 

Pročitajte još...  USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅